fbpx

Se kdaj zalotiš, da stremiš za nekimi ideali, kako naj bi lasje izgledali, lepo padali, plapolali v vetru in podobno? Verjemi, da vem kako se počutiš. Nikoli nisem razumela zakaj moram ravno jaz imeti skodrane lase, zakaj moram izgledati kot nekakšna metla medtem, ko so ostale punce imele dolge, gladke in sijoče lase. In ravno obratna zgodba se je dogajala pri njih. Kakorkoli obrneš nismo zadovoljne, kajne? 😉

Naravnane smo tako, da gledamo svojo prijateljico z močnimi lasmi, znanko, sosedo, punce na socialnih omrežjih in se sprašujemo kaj uporabljajo za takšne rezultate in če jih želimo doseči moramo uporabiti enak šampon, balzam, masko,… Pa res moramo?

Vir: Canva

Ravno s takšnim razmišljanjem si delamo škodo, saj lase tiščimo v nek okvir in od njih pričakujemo, da bodo nekaj kar niso. Posledično jim ne nudimo nege, ki je primerna za njih in posegamo po izdelkih, ki nam ne ustrezajo. Na tak način zapravimo veliko časa, živcev in pa seveda denarja. Vsaka ima drugačne lase in kar deluje pri eni, je velika verjetnost, da ne bo delovalo pri drugi. Prej, ko spoznamo in sprejmemo kakšne lase imamo ter jim damo tisto kar potrebujejo, boljše rezultate bomo dosegle in lepši bodo naši lasje.

Seveda so neke osnove, ki so primerne za vse tipe las. Za nivo višje pa moraš najprej spoznati svoje lase, da boš lahko našla izdelke, ki so primerni za njih.

Za začetek se vprašaj: Kakšne lase imam? Kakšne lase ima moja prijateljica? Ima punca, ki jo spremljam enake lase, ali so samo podobni? Včasih je to zelo težko ugotoviti preko slike. Nekdo lahko ima močne in redke lase, drug pa tanke in goste, kar bo na daleč delovalo skorajda enako. V realnosti pa jima odgovarjajo čisto drugačne stvari.

Nehaj se primerjati z ostalimi in razišči kakšne lase imaš TI ter kaj potrebujejo.

Nič ni narobe, če si želiš lase ravnati, kodrati, barvati itd., pomembno je, da se dobro počutiš in lase na to primerno pripraviš ter zaščitiš (če je to potrebno). Bodi pa realna in pripravljena na posledice, ki jih določeno dejanje prinaša. Na primer: si želiš imeti skodrane lase, misliš, da si nekje vmes in si jih potem ravnaš, ker je tako bolj enostavno? Tako žal nikoli ne boš dosegla svoje naravne oblike las.

Pri izbiranju produktov moraš imeti v mislih kakšni so tvoji lasje in kaj potrebujejo, ne pa kaj misliš, da bi jim morala dati, da bodo izgledali tako pa tako. Razumeš kaj želim povedati ane? 😊

Priznam, to ni lahek proces. Še posebej pri ugotavljanju katere sestavine v produktih ti ustrezajo in katere ne. Ampak brez skrbi, tukaj sem zate, da ti pomagam, da boš kar najbolj enostavno spoznala s čim imaš opravka 😊 Lase bova razdelili v posamezne kategorije kot so oblika las, tekstura, gostota in poroznost ter od bližje pogledali vsako posebej.

Se bereva.

M.V.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja