Pogosto postavljena vprašanja

O svili

 
 

Ni vsa svila ustvarjena na enak način.

Priznam, da si na začetku sploh nisem predstavljala, kako si je lahko mulberry svila med sabo tako različna. Celotna družina je več mesecev testirala blago različnih proizvajalcev. Tako so bili vzorci preizkušeni na različne načine vendar pod enakimi pogoji. Le na tak način smo lahko zagotovili, da bo naša izbira odlična!

Ves naš material ima vse potrebne certifikate, ki dokazujejo da izdelki ne vsebujejo škodljivih snovi ter so prijazni do ljudi in okolja. 

 

Momme je merska enota, ki opisuje težo in gostoto svile. Višja momme pomeni, da je na 100 metrov tkanine več svilenih niti. Izdelek je zato težji, saj so niti tkane bolj tesno skupaj. Višja kot je momme številka, bolj kakovostna in trpežna je svila.

Medtem ko se 19 momme še vedno šteje za ”slabšo” kakovost, je 22 momme popolno ravnotežje debeline, mehkobe in trajnosti. 

Surove svilene niti so uradno razvrščene v 11 razredov kakovosti (6A, 5A, 4A, 3A, 2A, A, B, C, D, E, F). Najpogosteje se uporablja klasifikacijo od 6A do A. Nekateri izmed kriterijev so: enakomernost, velikost, čistost, urejenost, vztrajnost in raztezanje niti.

V kategorijo 6A se uvrščajo svilene niti najvišje kakovosti! To pomeni, da so za tkanje svilenega blaga uporabljene najbolj vzdržljive svilene niti biserno bele barve. Izdelki so tako bolj razkošni in trajni kot izdelki iz nižjih razredov.

 

Ravno zaradi kakovosti naše svile se le-ta lahko brez strahu opere v pralnem stroju.

Nastaviš program za občutljivo perilo oz. ročno pranje z nizko temperaturo. Obvezno uporabiš pH nevtralen detergent (ima oznako za občutjivo perilo) brez mehčalca. Klasični detergenti so prepovedani! 

Če svilo pereš skupaj z drugimi občutljivimi tkaninami je priporočljivo uporabiti pralno vrečo. 

Izdelke posušiš na zraku, vendar ne na direktni sončni svetlobi.

Pri pranju in likanju paziš, da temperatura ne preseže 30°C. Nad to temperaturo se namreč poškoduje struktura svile in škoda, ki nastane je trajna. Zato je prepovedano tudi sušenje v sušilnem stroju. Likaš lahko po notranji strani.

Ker sem bila sama kot stranka prevarana, sem želela poskrbeti, da se to ne zgodi tudi tebi. 

Ko imaš svilo prvič v rokah je težko oceniti njeno pristnost. Najbolj enosteven preizkus je prižiganja svile z ognjem (ja, prav si pomislila…svojo prvo ”svileno” prevleko, ki sem jo drago plačala, sem razrezala in zažgala 😃)

Prava svila ne gori, blago ugasne takoj, ko plamen umaknemo. Svila se spremeni v pepel, vonj pa je najbolj podoben zažganim lasem. Če pa material vsebuje poliester se ob vročini spremeni v trdo plastično gmoto.

Poglejva si razlike:

Svila je naravno vlakno, ki ga izločajo sviloprejke. 

Poliester je sintetično vlakno izdelano iz poliesterskih vlaken.

Saten je način tkanja. Ko slišite saten verjetno takoj pomislite na umeten material ampak temu ni tako. Saten se nanaša na tkanje, kjer so niti tkane na način, kjer nastane gladko in sijoče blago. Tako poznamo svila saten, bombažni saten, poliester saten,…

 

Pošiljanje

 

Izdelki bodo odposlani v petih delovnih dneh od prejetja vašega naročila. V primeru izjem vas o tem obvestimo. Paketi so odposlani s Pošto Slovenije pri kateri je običajen čas dostave 2 delovna dni. V primeru pošiljanja v tujino je dostavljalni čas daljši.

Cena poštnine za Slovenijo je 3,99€, ob nakupu nad 150€ pa je brezplačna. Cena pošiljanja v tujino je 19,90€

Osebni prevzem žal ni mogoč.

Naročanje

 

V primeru, da imate izdelek v košarici, a nakupa še niste zaključili, lahko naročilo prekličete tako, da izdelke odstranite iz košarice. V primeru, da je vaše naročilo že zaključeno in ste prejeli potrditveno e-pošto, nas prosim čimprej kontaktirajte na info@skustranka.si. V primeru, da vaše naročilo še ni odposlano, ga bomo preklicali sami, vam pa v čim krajšem možnem času vrnili denar.

Če je vaše naročilo že odposlano pa morate počakati, da paket prispe na vaš naslov, nato pa ga na lastne stroške pošljete na naslov za vračanje: Biserka Kobale, Plešivec 38, 3320 Velenje, Slovenija.
Ko paket prispe, ga najprej pregledamo in vam v primeru, da izdelki niso poškodovani, vrnemo denar v roku 14 dni (brez stroškov poštnine). V primeru, da so izdelki poškodovani, vam denarja ne povrnemo.

V roku 14 dni od prevzema lahko vaše naročilo vrnete. V primeru, da želite to storiti, nas prosim najprej o tem obvestite na info@skustranka.si. Stroške pošiljanja in ostale morebitno nastale stroške boste morali urediti sami. Naslov za vračanje: Biserka Kobale, Plešivec 38, 3320 Velenje, Slovenija. Ko paket prispe, ga najprej pregledamo in vam v primeru, da izdelki niso uporabljeni ali poškodovani, vrnemo denar v roku 14 dni (brez stroškov poštnine). V primeru, da so izdelki poškodovani, vam denarja ne povrnemo. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru, da ste prejeli poškodovan izdelek, se vam iskreno opravičujemo. Vsekakor bi radi opomnili, da vse odposlane izdelke skrbno pregledamo in jih primerno zapakiramo. Na morebitno nastalo škodo med pošiljanjem žal ne moremo vplivati, vsekakor pa smo na voljo, da kakršnekoli neprijetnosti rešimo skupaj na najbolj racionalen in učinkovit način. V tem primeru nam prosim, pošljite fotografijo poškodovanega izdelka, v primeru poškodovane embalaže pa prosim pošljite tudi fotografijo le-te na naslov info@skustranka.si. Vaše sporočilo in fotografije bomo pregledali in vam vrnili denar (brez stroškov pošiljanja) v roku dveh tednov.

Včasih se lahko zgodi, da vam nenamenoma pošljemo napačen izdelek. V tem primeru, vas prosimo, da še enkrat pregledate vaš račun in se zagotovo prepričate, da se izdelki na računu resnično ne ujamejo z izdelki, ki ste jih prejeli. Če ste prepričani, da je prišlo do napake, nas prosim kontaktirajte na info@skustranka.si in nas o tem obvestite. V primeru, da bi napačno prejet izdelek vseeno želeli obdržati, ker vam je všeč, lahko to storite brez dodatnih obveznosti. Če pa bi želeli napačno dostavljen izdelek zamenjati, nam ga prosim pošljite nazaj na naše stroške pošiljanja na naslov: Biserka Kobale, Plešivec 38, 3320 Velenje, Slovenija. Če želite izdelek zamenjati za pravega, boste morali ponovno oddati naročilo v spletni trgovini, denar napačnega izdelka pa vam bomo vrnili, ko prejmemo nepoškodovan izdelek na zgoraj omenjeni naslov.