Le najboljše zate💛

Naša svila je popolna kombinacija debeline, mehkobe in trajnosti. Oznaka 22 momme in razred 6A pomeni, da je svila gosto tkana in najvišje kakovosti, saj so uporabljene dolge svilene niti iz kokonov, ki so biserno bele barve.

Mulberry svila je najkakovostnejša in najdražja svila na svetu. Je plod edinstvenega procesa hranjenja sviloprejk z listi Mulberry dreves. Zahteven postopek poteka pod strogimi pogoji in je zaradi velike občutljivosti sviloprejk popolnoma naraven.

Izdelki so narejeni v Sloveniji.

Zmanjša nastajanje vozlov in preprečuje otroške plešice

Svila omogoča, da lasje drsijo čez površino. To odpravlja trenje in zmanjša nastajanje vozlov, zato bo jutranje razčesavanje postalo prijeten ritual. Spanje na svili koristi tudi dojenčkom, ki že imajo plešaste točke na zadnjem delu glave. Zmanjšanje trenja omogoča, da se občutljivi novi lasje obnovijo veliko hitreje, kot bi se pri spanju na bombažni, bambusovi ali drugi posteljnini. Uporabite svilo namesto tetra pleničke in se plešicam izognite že na začetku.

Ne absorbira vlage

Tradicionalna posteljnina je mnogo bolj porozna od svile, zato npr. bombažne prevleke vlago absorbirajo in jo zadržijo, medtem ko svila pušča hidracijo tam, kamor spada – v koži in laseh. Lase tako ohranja zdrave ter manj nagnjene k poškodbam, koža pa ostane navlažena.

Zbudite se brez spalnih gubic

Dolgoročno trenje obraza ob blazino iz bombaža, bambusa ali drugih materialov povzroči nepravilnosti na koži. Sčasoma lahko frikcija ob bombažno posteljnino povzroči trajne gubice, medtem ko posteljnina iz naravne svile ta učinek dolgoročno zmanjšuje. Zaradi gladke površine svile se koža med spanjem ne guba.

Spite varno in brez alergenov

Svila je naravno hipoalergena zaradi visoke vsebnosti beljakovin, ki preprečuje rast mikroorganizmov, plesni in bakterij. Ta izjemna kakovost naredi svilo neprimerno za pršice in alergene ter predstavlja idealno izbiro za alergike ali astmatike.

Pazite se ponaredkov

Vedno se pojavljajo ponaredki in tudi področje svile ni izjema. To pomeni, da za navaden poliester plačate ceno svile in ostanete brez vseh pozitivnih učinkov, ki jih svila prinaša. Najbolj preprost način kako preveriti pristnost svile je ta, da košček blaga prižgeš z ognjem. Iz prave svile nastane pepel. V primeru prisotnosti poliestra pa blago postane trdo in se spremeni v plastično gmoto. Brez skrbi, svila uporabljena pri naših izdelkih je preverjene kakovosti in je zajamčeno najboljša.