fbpx

Nekateri šamponi ali drugi produkti za lase lahko porušijo tvoj naraven pH, kar vpliva na lasišče in povrhnjico lasu. Jabolčni kis je po naravi bogat z ocetno kislino in ima pH vrednost primerljivo z pH tvoje kože. 

Uporabljaš ga lahko za čiščenje las ali samo za končno spiranje, ki pomaga zapreti povrhnjico lasu. In brez skrbi, ko se lasje popolnoma posušijo, vonj po kisu izgine 😉  

Pomembno je, da uporabiš naraven, nepasteriziran in nefiltriran jabolčni kis. To pomeni, da mora biti moten, z usedlino na dnu embalaže. Namreč ravno v tej usedlini se nahajajo koristni encimi in bakterije, pektini in minerali v sledovih, zaradi katerih bodo tvoji lasje lahko deležni pozitivnih lastnosti, ki jih prinaša uporaba jabolčnega kisa. Vsebuje tudi naravne alfa hidroksi kisline, katere naredijo nežen piling in odstranijo odmrle celice ter snovi, ki se naberejo od znoja in produktov za lase. 

Razlogi ZA: 

  • Ohranja naravno teksturo las 
  • Poudarja kodre in lasem doda volumen
  • Zmanjša ‘’frizz’’ in doda sijaj 
  • Zmehča zapletene lase in olajša razčesavanje
  • Pomaga pri razdraženem lasišču in prhljaju 
  • Uničuje bakterije in glivice
  • Zmanjša poroznost las (zapira povrhnjico) in tako ohranja pomembno vlago v laseh
  • Pomaga vzpostaviti pH raznovesje na lasišču in laseh
  • Razgrajuje in odstranjuje ostanke produktov v laseh (pazi! Ne odstranjuje silikonov)

Razlogi PROTI: 

Hmmm 🤷‍♀️

Kako najbolje izrabiš njegove koristi? 

Jabolčni kis najprej pretreseš, da se usedlina pomeša z ostalo vsebino embalaže. Kis nato zmešaš z vodo in si tekočino pripraviš v posodo ali pršilko. Lase umiješ kot ponavadi.

Šampon dvigne povrhnjico in dobro ščisti lase. Balzam ima nalogo, da zapre povrhnjico, ampak na žalost niso vsi tako učinkoviti.

Jabolčni kis lahko uporabiš po balzamu ali kar namesto balzama.

Mešanico preliješ čez lase (ne pozabi na lasišče!). S tem poskrbiš, da se zaradi nizke vrednosti pH povrhnjica res zapre ter pusti las gladek in močan. Vmasiraš v lasišče in pustiš vsaj 3 min. Nato spereš in oblikuješ lase kot ponavadi.  

Pomembno je, da opazuješ svoje lase in ugotoviš, kaj jim najbolj odgovarja. Nekaterim bo ustrezalo, da jih z mešanico spirajo vsak teden, nekaterim pa samo 1x na mesec. Začni postopoma in odkrij najboljši način za tvoje lase. 

Za pH vrednost 3 – zmešaj 200ml destilirane vode in 6 čajnih žlic kisa

Za pH vrednost 4 – zmešaj 240ml destilirane vode in 1 čajno žlico kisa

Preizkusi in sporoči kateri recept bolje ustreza tvojim lasem 😊

M.V.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja