fbpx

Saj poznaš tisti dober občutek masaže lasišča pri frizerju, kako je prijetno in kako se sprostiš? Super bi bilo, če bi to počeli vsak dan oziroma še boljše, nekajkrat na teden. Želim ti predstaviti kako enostavno je in kaj vse pozitivnega prinaša.  

Potrebna je le minuta, dve, tri … lahko kar med gledanjem najljubše nanizanke ali poslušanjem dobrega podcasta. 

Zakaj? 

  • Z masažo se poveča cirkulacija krvi po lasišču in vratu. S tem se bodo okrepile korenine in lasje bodo rasli hitreje.
  • Porazdelijo se naravna olja in sebum, zaradi česar lasje dobijo sijaj in lesk, preprečimo pa tudi suho in razdraženo lasišče.
  • Zmanjša se stres! Ko se stresni hormoni v tvojem telesu zmanjšajo omogočijo učinkovitejše delovanje telesa. Tako lasišču zagotavljaš dovolj hranljivih snovi, ki jih potrebuje za zdrave in močnejše lase.

Uporabiš lahko svoje prste ali še boljše silikonsko krtačo. S krožnimi gibi začneš pri zatilju ter se pomikaš višje po glavi do temen.  Kot bonus lahko dodaš tudi kakšno olje kot je npr. ricinusovo, arganovo, mandljevo ipd. Ampak pazi na komedogenost olja, ki ga uporabljaš. Npr. če ti je ljubše kokosovo olje ga nanesi max. 1 dan pred umivanjem las. Pri arganovem in ricinusovem olju je potrebno manj pazljivosti, saj imata zelo majhno zmožnost mašenja por.

Pazi: Lasišča nikoli ne praskaj z nohti!

Lasišče je koža in se s praskanjem poškoduje, kar lahko vodi do poškodbe lasnega mešička in posledično izpadanja las. 

Če so tvoji lasje suhi lahko masažo brez zadržkov izvajaš vsak dan, saj maščoba na lasišču ne bo toliko opazna. Tako tudi skrbiš za dobro navlažitev lasišča čez cel teden, preden umiješ lase. 

Če se tvoji lasje nagibajo bolj k mastnim, pa lahko masažo opraviš dan pred pranjem, ali pa zvečer pred spanjem. 

Lasišču v večini posvečamo premalo pozornosti, a ravno tukaj bi moral biti poudarek, saj le zdravo lasišče vodi v zdrave in močne lase

M.V.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja